Aki nem hiszi, járjon utána...

2020. márc. 1., vasárnap, 15:00:00 EST
7
1 000 Ft - 2 500 Ft
7
  • Jegyvásárlás
  • Részletek
Esemény statisztikák
1 000 Ft - 2 500 Ft
7
Esemény leírás
Aki nem hiszi, járjon utána...
MESEEURITMIA-ELŐADÁS 3 RÉSZBEN


A háromféle nyelv


A Fiú útra kél. Apja elküldi a gyermekkor paradicsomi kertjéből, hogy megtanulja az Élet leckéit. Tanítómestereitől hazatérve minden alkalommal csupán egy-egy állat nyelvét sajátítja el, amit apja, az öreg gróf kevésnek talál. Eltaszítja, kitagadja, az életét akarja venni, de a Fiú az Isteni Gondviselésnek köszönhetően megmenekül. Innen indul az igazi kaland, a valódi Keresés, ahol a Fiúnak ki kell állnia a próbákat, és meg kell találnia a helyét a világban. Útja során segítőivé válnak a kutyák, a békák és a galambok, hogy valóban megtalálhassa a kincset. Legnagyobb segítője azonban a saját szíve és bátorsága, hogy hagyja magát vezetni. Vajon megtalálja-e az új atyát és a feladatot, ami rá vár, hogy betöltse?


A szegény ember hegedűje


A mesék az emberiség legnagyobb bölcsességeit hordozzák évezredek óta, és ezek a kincsek mindenki számára elérhetőek. A „Szegény ember hegedűje” című népmese a Király és a Királyné birodalmába repít bennünket, mely valójában a mi belső világunk. Ebben az országban ők ketten ugyan szeretetben és békességben élnek egymással, de gyermekeik lelkében mégis felüti fejét az irigység és a keserűség. Annak ellenére, hogy a mese sok drámaiságot hordoz, a történet mégis azzal az ígérettel fordul felénk, hogy örökérvényű jelentősége és megváltó ereje van a megbocsájtásnak és a kegyelemnek, melyek újra visszaemelhetnek bennünket a Király és a Királyné szívébe.


A mindent látó királykisasszony


Egy Grimm-mese arról, hogy az életben kapott próbatételekhez segítségre van szükségünk. Egyedül nem megy. S ha eltudjuk fogadni, jobb esetben be tudjuk fogadni a segítséget, akkor elnyerhetjük a jutalmat: miénk lesz a királylány keze s ezzel egész birodalma. A történetben rejlő bölcsesség, hogy a mindentudás és mindentlátás tornyában egyedül üldögélni csukott szívvel mit sem ér. A tudás ablakai mellett a szív ablakát is ki kell tárnunk, hogy az igazi élet ránk találjon!


Erről szól a meseszál, száll a mese már, nyisd ki szíved ablakát, ott a kincsed vár!
Megjegyzések
Helykiválasztás
Sajnáljuk, ez az esemény már elmúlt.
Helyszín adatai
Helyszín térképen
Csepel Színház - Csepeli Munkásotthon Árpád utca 1.
Budapest, Pest 1215