Rákász Gergely | Az ország első koncertje

Wed. May 5, 2021 6:00pm - 7:30pm CEST
All Ages
Price: 2,990.00 Ft
All Ages
  • Get Tickets
  • Details
Event Stats
Price: 2,990.00 Ft
All Ages
Event Description
Rákász Gergely | Az ország első koncertje

Végre, végre! Nyílnak a színházak, nyílnak a mozik és szerdától én sem csak a szomszédoknak játszom!
Kis koncert lesz a szerdai a győri Bencés templomban, (18 órától) de jelképes minden szempontból. Elsősorban az egészségügyi dolgozóknak szól hálából, de adunk ki rá néhány jegyet, hogy együtt ünnepelhessük ezeknek a sötét hónapoknak a végét. Kodály mondja:
„Lehet élni zene nélkül is." A sivatagon át is vezet út. De mi azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.”
Barátaim, végre eljött a virágos rétek ideje!
Szimbolikus lesz a hangverseny abból a szempontból is, hogy – kedves földijeim, Győriek – Önökön a közösség szeme, mert ezen a koncerten tudjuk lemérni, hogy csak a jogszabályok szerint jött el, vagy az emberek lelkébe is megérkezett-e ez az idő. Félünk-e még, vagy készek vagyunk újra kezdeni az életünket. Ha készek vagyunk, ha a közönség megmozdul, akkor rajtam nem múlik, kevesebb mint két hét alatt útra kelünk orgonástól, és az ország számos pontján találkozhatunk. Ha még félünk, hát akkor a szomszédok még nagyobb dózisú orgonaszót kapnak a következő hetekben.
De azt remélem, hogy mire a nagyzenekarok behangolnak, addigra mi már boldogan túl leszünk az első találkozáson! Vivaldi, Bach, Sosztakovics, Strauss, Ravel jönnek, és hozzák az oltási kártyájukat. Hát Ön?


Szeretettel üdvözlöm!

Rákász Gergely

Utóiratként közzéteszem a koncerten való részvétel kötelező szabályait:
Az előadáson csak védettségüket igazoló nagykorúak, illetve felügyeletük alatt álló 18 évnél fiatalabbak vehetnek részt nézőként. A 18 évnél fiatalabbak védettségét nem szükséges igazolni, akkor sem, ha oltásukra már van lehetőség. A védettséget a védettségi igazolvány bemutatásával kell igazolni, az ellenőrzés érdekében a néző megkérhető személyazonossága igazolására is, ugyanakkor ez utóbbi lépés nem kötelező a szervezők számára. Az igazolványban szereplő adatokat a szervező nem rögzítheti. A maszk viselése nem kötelező, de nem is tiltott. (Jómagam a biztonság kedvéért javaslom.)


További információk a 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendeletben és a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben.

Comments
Select Tickets
Sorry, this event has already taken place.
Venue Details
Map of Venue Location.
Győr Győri Bencések Loyolai Szent Ignác temploma
Győr, Széchenyi tér 9. 9022
About the Organizer
Hrabovszky Balázs E.V.