HangKELTŐ Zeneszerzőverseny Díjátadó koncert

2021. nov. 13., szombat, 18:00:00 CET
Minden korosztály
1.800 Ft - 2.500 Ft
Minden korosztály
  • Jegyvásárlás
  • Részletek
  • Megjegyzések
Esemény statisztikák
1.800 Ft - 2.500 Ft
Minden korosztály
Esemény leírás
HangKELTŐ Zeneszerzőverseny Díjátadó koncert

Régi vágyunk teljesült, amikor tavaly kiírhattuk a HangKELTŐ Ifjúsági Zeneszerzőversenyt, olyan darabok megszületését előkészítve, amelyek kifejezetten az ifjúsági korosztály nyelvén és az általuk jól megoldható nehézségi szinten születnek. Természetesen ilyenkor a zeneszerzők dolga sem egyszerű: az ember fejében nem könnyű úgy irányítani a dolgokat, hogy mindig beleférjenek a megadott keretekbe - mégis, a beérkezett művek között szép számban születtek nagyszerű darabok, amelyek közül a zsűri a legjobbakat külön is díjazta.


A díjátadó ünnepség keretében néhány kiemelkedő darabot be is mutatunk, miközben a zeneszerzők munkáját megköszönjük és hivatalosan elismerjük. Ebben vendégünk a Hangkeltő Alapítvány két kórusa mellett a méltán világhírű Aurin Leánykar, akik egy-egy olyan művet is vállaltak, amit átlagos amatőr együttes nehezen tudna bemutatni.


Szóval, aki kíváncsi, hogyan lehet ötvözni a kortárs nyelvezetet a fiatalok számára is népszerű, jól hallgatható és énekelhető világgal, szeretettel várjuk - és biztatjuk majd arra, hogy a megszületett darabokat minél szélesebb körben terjesszük is! A koncert műsorán a Budapesti MediCantare Vegyeskar nőikara, az Aurin Leánykar, és a Vox Insana Kamarakórus a díjazott művek mellett olyan darabokból válogat, amik szintén alkalmasak lehetnek arra, hogy a fiatal korosztály is megszeresse őket.


A rendezvény 6 éven aluli gyermekek számára ingyenes.

Megjegyzések
Helykiválasztás
Sajnáljuk, ez az esemény már elmúlt.
Helyszín adatai
Helyszín térképen
Ádám Jenő Zeneiskola, díszterem 8 Köztelek utca
Budapest, Budapest 1092
A cégről
Hangkeltő Alapítvány