Jótékonysági előadás - Hogyan értsük félre a nőket? Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka

2022. márc. 23., szerda, 19:00:00 CET
12+
5 900 Ft - 6 900 Ft
12+
  • Jegyvásárlás
  • Részletek
Esemény statisztikák
5 900 Ft - 6 900 Ft
12+
Esemény leírás

A Völgyzugolyház Alapítvány a Rákosmentén és környékén élő, az intézményi szintű fejlesztő nevelés-oktatásból kieső, súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekek oktatására, ellátására kínál alternatívát. Tevékenységeik között szerepel még: nyári táborok, élményterápiák, közösségi rendezvények szervezése, társadalmi érzékenyítő programok megvalósítása, sérült gyermeket nevelő családok mentálhigénés támogatása. 2019-ben elnyerték a Jószolgálati Díjat önkéntes kategóriában. 2021-ben bekerültek az Edison 100 innovatív kezdeményezése közé.
Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mind ezek ellenére miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába?

Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, örömeiről. (Magunk között szólva: inkább nehézségeiről.)

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka; nyolc különböző karakter, nyolcvan percben.


Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=aSyp9Jv1BZA
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előadásaink a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően, védettségi igazolvány nélkül, az adott intézmény vezetősége által meghatározott védelmi intézkedések betartása mellett látogathatók.

Kérjük minden esetben ellenőrizze az előadás helyszínéül szolgáló intézmény aktuálisan érvényben lévő intézkedéseit, melyek az itt felsorolt általános információktól eltérhetnek!


Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!
Az alapítványról bővebben:


Völgyzugolyház Alapítvány fő tevékenységként a Rákosmentén és környékén élő, az intézményi szintű fejlesztő nevelés-oktatásból kieső, tanköteles, súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekek oktatására, ellátására kínál alternatívát. Az országos helyzet is az, hogy a kacifántos gyerekek többsége otthon él az egyik szülővel (többségében az édesanyával), és a törvényileg előírt fejlesztési óraszám töredékét kapja meg.  Már több mint öt éve működünk, 2021 szeptemberétől immáron 7 fős gyógypedagógiai csoportunk számára a hétfőtől péntekig történő ellátását tudjuk biztosítani. Alapítványunk hiánypótló tevékenységet végez, olyan gyermekeket látunk el, akiknek előtte egyetlen alternatívaként az otthonmaradás maradt. Érintett szülőkként nem titkoljuk, gyermekeink otthoni ellátása napi 24 órás készenlétet jelent, ami fizikailag, mentálisan és anyagilag is rendkívül megterhelő. Iskolánkban (Zugolydában) ezek a gyerekek is végre komplex fejlesztésben és ellátásban részesülhetnek, szocializálódhatnak, közösségben lehetnek. Csökkent a családok szegregációja, a szülőknek van lehetőségük dolgozni, Zugolyda Suli nehézségeiken  jelentősen enyhít. Sikerült kitörniük az otthonápolás 24 órás mókuskerekéből. Összetartó közösséget építettünk, a szülők maguk is aktívan bevonódtak alapítványi célok megvalósításába, így Zugolyda nemcsak gyermeküknek, hanem nekik is építő közösség, második otthon. Tevékenységeink között szerepel még: nyári táborok, élményterápiák, inkluzív közösségi rendezvények szervezése, társadalmi érzékenyítő programok megvalósítása nevelést/oktatást végző intézmények számára, sérült gyermeket nevelő családok mentálhigénés támogatása.


2019-ben elnyertük a Jószolgálati Díjat önkéntes kategóriában. 2021-ben bekerültünk az Edison 100 innovatív kezdeményezése közé.

Megjegyzések
Helykiválasztás
Sajnáljuk, ez az esemény már elmúlt.
Helyszín adatai
Helyszín térképen
Corvin Művelődési Ház - Erzsébetligeti Színház, Színházterem Hunyadvár u. 43/B
Budapest, HU 1165
A cégről
Luca Kapitány Kft.

Ügyfélszolgálat: + 36 30 894 7759 hétköznaponként 10:00-14:00 között illetve: [email protected]