Műtárgyak Éjszakája Fesztivál 2023.

2023. máj. 18., csütörtök, 10:00:00 - 2023. máj. 20., szombat, 22:00:00 CEST
Minden korosztály
5.000 Ft - 15.000 Ft
Minden korosztály
  • Jegyvásárlás
  • Részletek
Esemény statisztikák
5.000 Ft - 15.000 Ft
Minden korosztály
Esemény leírás

Itt a hetedik Műtárgyak Éjszakája Fesztivál!


A műtárgy. com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-, hirdető- és hírportálja, a Műtárgybefektetési Konferencia szervezője, valamint A magyar művészek aukciós piaca kiadója, 2023-ban hetedik alkalommal rendezi meg nagyszabású művészeti programsorozatát.


A május 18-20. között megrendezésre kerülő háromnapos rendezvény Budapest 50 helyszínén, közel 100 programmal várja a műtárgyak izgalmas világa iránt érdeklődő közönséget.


A háromnapos fesztiválon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a múzeumok, műtermek, galériák színfalai mögé. A workshopokon többek között a Herendi porcelánformázás és festés praktikáit valamint a betonhímzés alapjait sajátíthatjuk el, valamint művészetterápiás foglalkozáson is részt vehetünk. A szakmai előadásokon számtalan izgalmas műkereskedelmi, ékszertörténeti, papírrégiség és kortársművészeti témáról hallhatunk a szakma kiválóságaitól. Feltárulkoznak a raktárak, restaurátor és műtárgykészítő műhelyek. Ellátogathatunk kortárs művészek műtermeibe, ahol lehetőségünk nyílik betekinteni a művészi alkotófolyamatokba. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradnak el az izgalmas tematikus séták és a filmvetítés sem, a gyerekeket, családokat is  színes tárlatvezetésekkel várjuk. Számtalan új izgalmas helyszín és program várja a műtárgyak szerelmeseit az idei fesztiválon, a látogatók ismét 12 féle programtípus közül szemezgethetnek. 


Az idei Műtárgyak Éjszakája Fesztivál a nők művészetben betöltött szerepét helyezi fókuszba. Az idei Műtárgyak Éjszakája Fesztivál központi témája a Nők a művészetről, művészet a nőkről. A különböző programok által, a művészet segítségével egyedülálló és kreatív módon tudunk rávilágítani a nők jelenlétére és szerepére a művészetben. A résztvevő közönség ezáltal egy művészeti élményen keresztül kerülhet közelebb a téma jelentőségéhez és ismerkedhet meg annak dimenzióival.


A Műtárgyak Éjszakája Fesztivál nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a programsorozaton olyan speciális események és foglalkozások is legyenek, amelyek elérhetőek fogyatékossággal élő emberek számára is. Ezáltal a Műtárgyak Éjszakája Fesztivál egy olyan, hiánypótló programsorozattá vált, amely hozzájárul ahhoz, hogy a fogyatékossággal élő embertársaink maradandó és tartalmas kulturális élményhez jussanak, valamint ahhoz, hogy a fogyatékosság nélkül élő művészetkedvelő közönségbe is hatékonyan integrálódjanak a közös művészeti megélés kapcsán.


 


A programokon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges!


 


Szervező: A mutargy.com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-, hirdető - és hírportálja.


Mikor: 2023. május 18-20.


Programok: https://www.mutargyakejszakaja.hu/programok-2023


Weboldal: https://www.mutargyakejszakaja.hu/


Instagram: https://www.instagram.com/mutargyakejszakajafesztival/


 


Főtámogató: MBH Bank Private Banking


Kiemelt támogatók: Alfa Romeo, B.Braun


Együttműködő partnerek: Artnesz Képzőművészeti Ügynökség, KUBIK Coworking, Lime, Opera Gin, Samsung, Sétaműhely, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala


Médiatámogatók: JCDecaux, Mediator Group, Portfolio.hu, Újművészet


 


Sajtókapcsolat: Horváth Lilla: +3630-5117549, [email protected]
Megjegyzések
Helykiválasztás
Sajnáljuk, ez az esemény már elmúlt.
Helyszín adatai
Helyszín térképen
Műtárgyak Éjszakája Fesztivál helyszínei 5-6 Jászai Mari tér
Budapest, Pest 1137
A cégről
műtárgy.com Kft. https://www.mutargy.com/

+36 30 511 7549