NIKOLA TESLA - VÉGTELEN ENERGIA

Sun. Jul 25, 2021 at 8:30pm CEST
All Ages
Today
All Ages
  • Get Tickets
  • Details
Event Stats
Today
All Ages
Event Description

A musical 2021. július 25-én 20:30-kor kezdődik. Kérünk mindenkit az előadás előtt legalább fél órával érkezzen.


Az előadást védettségi igazolvány nélkül is látogatható!


NIKOLA TESLA
VÉGTELEN ENERGIA


THE GREAT MUSICAL SHOW


Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen példának okáért az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként személyesen maga, Tesla fektette le.


A különleges személyiségű tudóst több ország is joggal érzi magáénak. Kevesen tudják, de a szerb származású, horvát területen született Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás Telefontársaságtól (első munkahelye) indult, később, már világpolgárként elérve Amerikába, ahol megvalósíthatta gyermekkori álmát, amikor is megtervezhette a Niagara-vízesésre épített anno világcsodának számító erőművét. És mivel a tudós sok egyéb más emberi, baráti szállal is erősen kötődött Magyarországhoz, ez a tény remek apropóul szolgált arra, hogy a TBG Production új nagypremierje témáját ezen kiváló elmének szentelje. A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elmét és életének rejtélyeit!


A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot. A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt. A dalokat az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért pedig nem más, mint Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látvány világot a Forward Productions csapata, a jelmezek egyedi hangulatiságát Kiss Márk jegyzi.


Rendező: Radó Denise, kreatív ötletgazda: Vona Tibor.


Arculat, kreatívok, grafikus: Tóth Attila


Fénytechnika: Menüett Production


Fotó: Béli BalázsFőbb szerepekben:


Nikola Tesla: Pesák Ádám / Ódor Kristóf / Mikola Gergő


Szigeti Antal: Szabó Máté / Kovács Áron / Mikola Gergő


Szigeti Adél: Békefi Viktória / Bori Réka / Györfi Anna / Magyar Viktória


Thomas Alva Edison: Szomor György / Lux Ádám


Duka Tesla/Sarah Bernhardt: Janza Kata / Füredi Nikolett / Györfi Anna / Bori Réka


George Westinghause: Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc


Bacherol/Lenin: Gerner Csaba / Maday Gábor 

Comments
Select Tickets
Sorry, this event has already taken place.
Venue Details
Map of Venue Location.
Abony Főtér Kossuth tér 1.
Abony, HU 2740
About the Organizer
Abonyi Városfejlesztő Kft.

+36 53 360 075